Övrig utrusning

Du som är medlem hos oss har möjlighet att låna all utrustning du behöver för en kul och trygg upplevelse på vattnet. Nedan finner du en beskrivning av vad som finns på klubben och hur du hanterar vår gemensamma utrustning. 

Kajaker

På klubben finns havskajakermotionskajakersurfskis och en SUP som medlemmar kan boka och låna. Efter användning ska kajaker och annan utrustning spolas av och rengöras innan du sätter tillbaka utrustningen på rätt plats.

Kajaksläp

Vi har en släpvagn som kan lastas med upp till 12 kajaker. Medlem kan boka och hyra släpet för egen del. Släpet kan köras med vanligt B-körkort. Kontakta styrelsen innan du hyr släpet första gången eller om du är osäker på hur du lastar eller kopplar släpet till bilen.

Kajakvagnar

Med en kajakvagn blir det lättare att flytta havskajaken till vattnet. På våra kurser får du lära dig hur du bäst lastar kajaken på vagnen. Är du osäker på hur du använder vagnen – fråga dina klubbkompisar eller kolla den här filmen.

Paddel, flytväst, kapell, pump, flottör, bogsersystem

Vad du behöver ha med dig ut på vattnet och hur du använder utrustningen lär du dig på våra kurser. Vi rekommenderar alla våra paddlare att alltid ta med pump och flottör. Ger man sig ut i grupp ska minst en i gruppen ha med bogsersystem. Flytväst och ett kapell som är anpassat till den kajak man ska använda är självklarheter.