Vår historia

Helsingborgskanotisterna är en klubb med traditioner som går tillbaka till 1930-talet. Vi är stolta över våra traditioner men vill samtidigt att våra medlemmar ska känna att det är en modern klubb i tiden. Helsingborgskanotisterna är idag en förening som är lika öppen för gammal som för ung, för såväl motionärer eller tävlingsinriktade som för långfärdspaddlare. Antalet medlemmar växer stadigt i alla åldersgrupper. Till detta bidrar främst våra populära kurser för nya kanotister. Vi ser ljust på framtiden!

Helsingborgskanotisterna är en klubb som:

  • Erbjuder våra yngre medlemmar en spännande, rolig och utvecklande idrottsform
  • Erbjuder långfärdspaddlare möjlighet att utveckla sin teknik och träffa likasinnade för paddling i spännande miljöer
  • Ger motions- och tävlingsintresserade tränings- och tävlingsmöjligheter
  • Ger alla medlemmar trevlig social samvaro

Aktivitetshuset vid Gröningen i Helsingborg

Kanotklubben ligger på samma ställe där den har funnits sedan 1930-talet. Tidigare var järnvägen närmsta granne, nu är det stranden och Gröningen, ett rekreationsområde som sträcker sig utmed strandpromenaden. Strandlinjen ligger ca 150 meter från aktivitetshuset. Bredvid finns Kallbadhuset (Kallis), utegym, lekplats, basketplan och boulebanor vilket gör hela området till en livfull och välbesökt plats, speciellt under den varma årstiden då det även finns flera sommarrestauranger i grannskapet.

Aktivitetshuset med sin terass ut mot Strandpromenaden och Öresund och den tillhörande tomten ger möjligheter till arrangemang för klubbens medlemmar och uthyrning för privata tillställningar.