Ungdomsverksamhet

Våra ungdomar mellan 11-19 år tränar och paddlar tillsammans i Helsingborg. För det mesta tränar vi längs med vår vackra kust men vi samarbetar även med våra grannklubbar i Ängelholm och Örkelljunga vilket gör att vi kan paddla både på Öresund, på Rönneå och på Hjälmsjön.
Vi gillar att paddla i vågor med olika slags kanoter, både surfskis och havskajaker.

Under säsongen försöker vi paddla vid alla träningstillfällen, 1-3 gånger per vecka. Under vintern och när det blåser för mycket under säsongen har vi numera möjlighet att träna styrka och paddelteknik i Aktivitetshuset, kompletterat med löpning och simning i omgivningarna..

Träningstider:

  • Måndagar kl 17.30 med Leif (de mer erfarna ungdomar)
  • Tisdagar kl 17.30 - 19.00 med Jesper (alla)
  • Onsdagar kl 17.30 med Leif

De flesta år ordnar vi en kanotskola och då hjälper våra ungdomar till som hjälptränare.

Vi tävlar i Skåneligan på olika klubbar runt om i Skåne. För de som varit med ett tag kan man åka på SUC-tävlingar, svenska ungdomscupen, DM eller SM. Men man behöver inte tävla, man kan paddla bara för att det är så kul och det är en väldigt bra träningsform eftersom man verkligen använder hela sin kropp när man paddlar.

På vintern kör vi löpträning, träning  med ergometer, styrketräning, simträning eller också bassängträning antingen i Ängelholm eller i Örkelljunga.

Det finns väldigt goda möjligheter för dig som vill utvecklas och t.ex.  gå en ledarutbildning för att sedan hjälpa vår förening med nya glada paddlare.

Värdegrunden för föreningen och ungdomsverksamheten är att ha roligt, må bra och utvecklas. Ledorden är Glädje och gemenskap, Demokrati och Delaktighet, Allas rätt att vara med, Rent spel

Intresserad? Kontakta: Jesper

Välkomna till oss!