Ungdom

I klubben finns ungdomar mellan 11-18 år som tränar och paddlar tillsammans i Helsingborg. För det mesta tränar vi längs med vår vackra kust men vi samarbetar även med våra grannklubbar i Ängelholm och Örkelljunga vilket gör att vi kan paddla både på Öresund, på Hjälmsjön och på Rönneå.
Vi gillar att paddla i vågor och med olika slags kanoter och även surfskis och havskajaker.

På sommaren paddlar och tränar vi minst 1-2 ggr/vecka. Ibland får vi träna på land om det blåser för mycket. Då kör vi styrka och ibland även löpning och simning.

Träningstider:

  • Måndagar kl 17:30 med Leif (de mer erfarna ungdomar)
  • Tisdagar kl 17:00 med Jesper (alla)
  • Onsdagar kl 17:30 med Leif

Varje år ordnar vi en kanotskola och då hjälper våra ungdomar till som hjälptränare.

Vi tävlar i Skåneligan på olika klubbar runt om i Skåne. För de som varit med ett tag kan man åka på SUC-tävlingar, svenska ungdomscupen, DM eller SM. Men man behöver inte tävla, man kan paddla bara för att det är så kul och det är en väldigt bra träningsform eftersom man verkligen använder hela sin kropp när man paddlar.

På vintern kör vi löpträning, träning  med ergometer, styrketräning, simträning eller också bassängträning antingen i Ängelholm eller i Örkelljunga.

Det finns väldigt goda möjligheter för dig som vill utvecklas och t.ex.  gå en ledarutbildning för att sedan hjälpa vår förening med nya glada paddlare.

Värdegrunden för föreningen och ungdomsverksamheten är att ha roligt, må bra och utvecklas. Ledorden är Glädje och gemenskap, Demokrati och Delaktighet, Allas rätt att vara med, Rent spel

Välkomna till oss!
Frågor? Kontakta Jesper Eklöf