Turprogram 2018

Turprogram 2018

Till alla turer gäller endast anmälan via mail. Du ska uppge:
1 Namn + telefonnummer + mailadress
2 Använder du klubbkajak (boka själv i vårt digitala system) eller egen kajak?
3 Har du bil? Har du dragkrok och kan dra trailern? Har du takräcke till kajaker?
Vid dagsturer kan du räkna med samling kl 9 på klubben och att vi är hemma vid 18, men det kan variera något.

Lördag 12 maj, A-tur, avrostning.
Avrostningspaddling på lämpligt platt vatten för att komma igång efter ett längre uppehåll. Vi paddlar en heldag på å, sjö eller platt hav, kanske på Sundet utanför klubben, vädret får bestämma. Detta är en lämplig paddling för dig som inte paddlat på ett tag och vill komma igång igen.
Du bokar själv kajak i vårt nya bokningssystem. Endast anmälan via mail. De som anmält sig får mer information om logistik, tider osv några dagar före turen.
Turledare: Martin Svensson.
Assisterande turledare: Aleksander Dimitrijevic, Mia Malmkvist och Stina Wiberg
Anmälan till Stina Wiberg: stina.wiberg(at)telia.com

Fredag 25 maj – söndag 27 maj, Klubbträff med paddling, vandring och grottvandring vid Kullaberg med gemensamt boende på Örestrand i Strandbaden.
Detta är en gemensam tur för Helsingborgskanotisterna och Tjörns Kajakklubb.

På Örestrand kan man tälta, bo på vandrarhem eller hotell. Det finns pentry och kök där man kan göra frukost och förbereda lunch. Men man kan också med fördel lyxa till det och boka frukostbuffé för 90 kr. Vi har tillgång till omklädningsrum och gemensam bastu. Mer info: www.orestrand.se

Fredag: Samling/drop in under eftermiddag/kväll. Gemensam paddling (solnedgång) för de som vill och hinner, direkt utanför Örestrand. På kvällen kör de som vill in till Höganäs och äter på Garage, men man kan också hänga kvar på Örestrand.
Lördag: Heldagspaddling vid Kullaberg. Kullen är en fantastisk paddling, men hårt utsatt för vind, så vädret får avgöra vilken sida vi paddlar vid. Vi kan dela upp oss i grupper om några känner att de kan ta ett tuffare väder.
Lördag kväll: Vi äter en gemensam buffé med dessert på Örestrand (195 kr, betalas på plats). Dryck, även öl och vin, finns att köpa.
Söndag:
Alt 1: Grottvandring på Kullen med Per Löthner som guidar vid grottorna. Per är en mycket erfaren guide på Kullaberg. Du ska ha bra vandringsskor med bra grepp, ficklampa/pannlampa och lämpliga byxor för vandring och enklare klättring (jeans funkar inte). Max antal 20 st.
Alt 2: Spännande vandring på vackra Kullaberg med omgivningar. Bra vandringsskor. Cia Zettersten visar vägen.

Vi ser till vara klara till 14 så att alla hinner hem i tid.

Boende:
Var och en bokar sitt boende genom att maila Örestrand på info(at)orestrand.se eller ringa 042–34 00 76. Meddela att du ingår i vår Kajakträff.
Du kan välja på:
1 Boka tältplats. 195 kr per tält och natt.
2 Boka en säng i våra förbokade rum i vandrarhemmet. Fyrbäddsrum med toalett i korridoren. Vi har 2 x 4 bäddar för kvinnor och 2 x 4 bäddar för män samt 1 x 4 bäddar i mixat rum. Först till kvarn och dessa platser kan man boka fram till den 20 april. Pris 150 kr per natt. Du kan lägga till lakan/handdukar för 100:-/set.
3 Trestjärnigt hotellrum (frukostbuffé ingår). Enkelrum 895:-, dubbelrum 1 095:-, dubbelrum med extrabädd 1 295:-
4 Vandrarhem. Gå ihop två personer och boka eget rum med wc på rummet för 450:-/natt. Ni kan lägga till lakan/handdukar för 100:-/set.

Du kan, när du bokar boendet, även lägga till frukost för 90 kr, alternativt att du själv fixar frukost i köket.
Var och en tar med lunch till lördag och söndag.

Både paddling och vandring är ”kompisturer”, dvs. alla är med på egen risk och eget ansvar. Vi kan dela upp oss i olika avancerade grupper och kommunicerar detta tydligt med varandra.

Kajak. Helsingborgskanotister bokar själv kajak via nya bokningssystemet.

När du bokat boende och kajak anmäler du dig via mail till Martin! För att kunna planera vill vi att du meddelar:
-om du är med på middagen på lördag kväll (det hoppas vi!) och om du har någon specialkost.
-när du beräknar komma på fredagen.
-om du är med på hela eller bara delar av arrangemanget.
-om du är en avancerad paddlare eller nybörjare (så att vi vet hur många turledare vi behöver).
-om du vill vara med på grottvandringen som innebär lite klättring och ganska tuff terräng (max 20 deltagare) eller vill vandra ”vanligt”.

Arrangörer: Martin Svensson, Per Löthner, Cia Zettersten, Gunnel Elison, Mia Malmkvist och Stina Wiberg
Anmälan till Martin Svensson: martin(at)martinshumor.se

Söndag 3 juni, nybörjartur. INSTÄLLD. Vi hänvisar till turen den 1 juli.
Nybörjarturen är på platt vatten och de som gått kurs 1 har förtur till klubbens kajaker fram till 27 maj, och kursdeltagarna meddelar vilken kajak ni vill ha när ni anmäler er.
Efter den 27 maj kan vem som helst boka klubbens kajaker i vårt nya bokningssystem.
Vi paddlar en heldag på å, sjö eller platt hav, vädret får bestämma. Endast anmälan via mail. De som anmält sig får mer information om logistik, tider osv några dagar före turen.
Turledare: Erik Tronsén.
Anmälan till Mia Malmkvist: miaeleonora(at)gmail.com

Fredag 29 juni-söndag 1 juli, B-tur, Göteborgs södra skärgård, 8-10 deltagare
En vacker skärgårdspaddling med tältning och matlag. OBS att klubbens havskajaker är bokade till en nybörjartur (spärren släpps 14 juni) så du bör ha egen kajak, låna kajak av någon eller hyra eller chansa på att det finns någon ledig klubbkajak den 14 juni.
Plan: Samling 16.00 klubben på fredag, vi äter middag på vägen upp, och utgår från Önnereds Brygga eller Långedrag för en kortare paddling på kvällen för att njuta av solnedgången. Första natten på Långholmen. Lördag paddling mot Brännö. Finmiddag i matlag. Andra natten på Rävholmen. Åter i Helsingborg söndag kväll.
Turledare: Gunnel Elison och Patrik Utter
Anmälan till Gunnel Elison: gunnel.elison(at)gmail.com

ndag 1 juli, nybörjartur.
Nybörjarturen är på platt vatten och de som gått kurs 1, 2 och 3 har förtur till klubbens kajaker fram till 13 juni, och kursdeltagarna meddelar vilken kajak ni vill ha när ni anmäler er.
Från den 14 juni kan vem som helst boka klubbens kajaker i vårt nya bokningssystem. SISTA ANMÄLNINGSDAG: 26 juni.
Vi paddlar en heldag på å, sjö eller platt hav, vädret får bestämma. Endast anmälan via mail. De som anmält sig får mer information om logistik, tider osv några dagar före turen.
Turledare: Martin Svensson
Anmälan till Martin Svensson: martin(at)martinshumor.se

Söndag 12 augusti, B-tur, Hallands Väderö (blev Hjörneredssjön pga vädret)
Hallands Väderö är en tur i världsklass och vi kan nästan garantera att du ser sälar på några meters avstånd…och kor! Vädret avgör om turen går att genomföra, säkerheten går först. Du ska känna dig säker på räddningsteknikerna och vara rustad för en lång paddling på minst 20 km.
Du bokar själv kajak i vårt nya bokningssystem. Endast anmälan via mail. De som anmält sig får mer information om logistik, tider osv några dagar före turen.
SISTA ANMÄLNINGSDAG tisdag 7 augusti. Maila Stina. Efter 7 aug måste du lösa transport osv själv.
Turledare: Martin Svensson, Stina Wiberg
Anmälan till Stina Wiberg: stina.wiberg(at)telia.com

 

NYINSATT HÖST-TUR!
Söndag 16 september, A-tur.

ALLA är välkomna och vi paddlar på platt vatten så att de som gått kurs i sommar kan hänga med.
Vi paddlar en heldag på å, sjö eller platt hav, vädret får bestämma var det blir. Är det vindstilla kan man runda Hallands Väderö, blåser det är t.ex. Löddeå en jättefin paddling.
Vi samlas kl 9 och är tillbaka senast kl 18.
Du bokar själv kajak i vårt bokningssystem.
Sista anmälningsdag är torsdag 13 sept. Endast anmälan via mail. De som anmält sig får mer information om logistik, tider osv några dagar före turen. Kom ihåg att meddela om du har bil, dragkrok osv.
Turledare: Martin Svensson
Anmälan till Martin Svensson: martin(at)martinshumor(punkt)se

Helgtur 21-23 september – Dyrön med Tjörns kajakklubb (FULLBOKAD)
Paddelhelg med Helsingborgskanotisterna och Tjörns kajakklubb. Vi bor på Dyrön inomhus. 20 bäddar finns i våningssängar. Vi paddlar ut från Kårevik på fredag kväll, bastar på kvällen och om vädret tillåter så paddlar vi runt/till Marstrand på lördagen. Alternativ vid dåligt väder är vandringsleden runt Dyrön och en paddling till Åstol på söndagen.
Boende kostar 500 kr per person för 2 nätter. Bastu 50 kr per person. Det finns kök i boendet och vi tänker oss någon form av gemensam middag. Det bestämmer vi senare.
Du bokar själv kajak i vårt bokningssystem.
Max 20 deltagare, de reserverar 10 platser till oss i Helsingborgskanotisterna och därefter gäller principen ”Först till kvarn…” så anmäl dig snarast.
Anmälan: tjornkajak@yahoo.com och swisha 550 kr till Christina Carlsson 0705-36 00 97.

KAJAKTRÄFFAR
Vi ordnar ingen gemensam tur till någon kajakträff 2018, men flera medlemmar kommer säkert att åka. Skriv på Paddla i Helsingborg eller kontakta turer(at)helsingborgskanotisterna.se om du tänker åka så kan vi säkert samordna något.
18-20 maj Nytäppetträffen
24-26 augusti Stockenträffen
7-9 september Tjäröfestivalen