Surfski Summer Camp 2-4 sept 2022

Summercamp är inställd pga av för få anmälda. Det blir istället ett endagsläger den 3 september.

Välkommen till Surfski Summer Camp i Helsingborg
Lägret riktar sig till både surfski-nybörjare samt de som redan har paddlat eller paddlar surfski. Förutsättningen är att du är medlem i en kanotförening, kan simma och har paddlat ett tag. Du kan hålla balansen och du får inte vara rädd att ta dig ut till havs. Är du mellan 13-16 år så är du välkommen att anmäla dig!

Fakta

 • När: fredag 2 sept kl 18:00 till söndag 4 sept kl 14:00
 • Deltagaravgift 500 SEK
  betalas i samband med anmälan till Helsingborgskanotisterna Bankgiro 549-3788 eller Swish nummer 1233811015.
  OBS! Ange ”förnamn efternamn” på deltagare  samt ”surfski summer camp”, annars finns risk att vi inte kan registrera betalningen.
 • Antal platser: max 15
 • Var: Helsingborgskanotisternas nya aktivitetshus på Gröningen i Helsingborg
 • Paddelvatten: Skälderviken till Sydkusten
 • Arrangör: Helsingborgskanotisterna och Skånes kanotförbund
 • Ledare: Elsa Ohrås (MKK), Axel Haglund (MKK), Hjälpledare: Otto Nyström (HK), Leo Callin (HK)
 • Boende: I Helsingborgskanotisternas nya lokaler, ta med liggunderlag, sovsäck, kudde och vad du behöver
 • Kläder/flytväst: Sportkläder, ombyte, till paddling lättare neopren (t.ex neoprenshorts, longjohns), vindtät jacka, keps, solcreme, ta med egen flytväst samt paddel samt leash, visselpipa på flytväst . Det kan vara så att vi är ute hela dagen på lö så tänk på att ha ombyte med.
 • Övrig material: Om du inte har tillgång till surfski lånar du från oss under helgen. Vi kommer att ha tillgång till ski´s (även dubbel) från Malmö Kanotklubb, Helsingborgskanotisterna och Aterra
 • Säkerhet: Alla ledare är duktiga surfskipaddlare har webbtracking och vi prioriterar säkerheten. Vi gör säkerhetsgenomgånger och vi tar inga risker. Vid downwind håller grupper ihop. Om du har vattentät fodral för telefon tar du med den.
 • Mat: Helsingborgskanotisterna ansvarar för lättare kvällsmat på fredag, helpension på lördag och frukost/lunch på söndag

Vad gör vi
Vi kommer att köra flera pass varje dag. Räkna med att vara ute hela dagen och att du är trött på kvällen. Du kommer att få massor med nya erfarenheter. Du kommer att bli blöt och eventuellt kommer du ha badat en del. Vi pratar säkerhet, vind och vågor. Vi anpassar paddlingen och utmaningar till deltagarnas nivå och vi övar reentrys. Vi kommer att jaga vågor för att kunna lära oss hur man surfar och länkar vågorna. Du kommer att umgås med andra ungdomar i din egen ålder och vi kommer att ha massvis med kul. Allt detta leder förhoppningsvis till att du efter lägret är helt såld på surfski. Här kan du läsa om tidigare Surfskiläger

Föräldrar/hjälpare
Har du kanske en förälder som paddlar själv eller vill vara med och hjälpa till på något sätt (köra bil/släp, vuxen med surfski)? De är mer än välkommen att hjälpa till. I anmälningsformuläret finns ett fält där ni kan meddela vad ni kan/vill bidra med. Annars går det bra att ta kontakt med Simon. Eventuellt finns möjlighet att sova över hemma hos några från HK.

(Anmälan stängdes fredagen den 19 augusti)

Organisation: Simon Heissler, Emma Levemyr, Elsa Ohrås, Axel Haglund, Otto Nyström
Kontakt vid frågor: Simon Heissler, Helsingborgskanotisterna simon.heissler@gmail.com