Om klubben

Helsingborgskanotisterna är en klubb med traditioner som går tillbaka till 1930-talet. Vi är stolta över våra traditioner men vill samtidigt att våra medlemmar ska känna att det är en modern klubb i tiden. Helsingborgskanotisterna är idag en förening som är lika öppen för gammal som för ung, för såväl tävlingsinriktade, motionärer som för långfärdspaddlare.
Det finns en stark framtidstro i klubben. Antalet medlemmar växer stadigt i alla åldersgrupper. Till detta bidrar främst våra populära kurser för nya kanotister. Vi ser ljust på framtiden!

Helsingborgskanotisterna ska vara en klubb som:

  • Erbjuder långfärdspaddlare möjlighet att utveckla sin teknik och träffa likasinnade för paddling i spännande miljöer
  • Ger motions- och tävlingsintresserade tränings- och tävlingsmöjligheter
  • Ger alla medlemmar trevlig social samvaro

Klubbhuset vid Gröningen i Helsingborg

Kanotklubben ligger på samma ställe där den har funnits sedan 1930-talet. Tidigare var järnvägen närmsta granne, nu är det stranden och ”Gröningen”, ett rejält gräsområde som sträcker sig utmed strandpromenaden.
Strandlinjen ligger ca 150 meter från klubben. Bredvid finns Kallbadhuset (Kallis), lekplatser, basketplan och boulebanor vilket gör hela området till ett livfullt och välbesökt ställe, speciellt under den varma årstiden då det även finns flera sommarrestauranger i grannskapet.

Klubbhuset och den tillhörande tomten ger möjligheter till många roliga arrangemang för klubbens medlemmar, som t ex kräftskivor och spontana grillfester på mysiga sommarkvällar!