Bassängträning

Bassängträning i simhallen i Billesholm (endast för medlemmar)

 • 25/2 Vi har bokat in Björn Thomasson (http://www.thomassondesign.com/) Björn är en av Sveriges bästa lärare på Grönlandsroll. Tanken är att förutom att lära ut roll skall lära ut hur man lär ut roll.
 • 18/3 Vi tränar kajakteknik i uppvärmd bassäng. Passa på och träna kamraträddningar och ensamräddningar iför säsongen! (inställd – genomförs den 15 april istället)
 • 25/3  I första hand för ungdomar med föräldrar. I andra hand för övriga. Paula Nilsson kommer att hålla i ungdomsträningen.
 • 8/4 Instruktörsträff:  Vi går igenom de olika kursmomenten och tränar på dem. Alla som är med på kurserna har är välkomna!
 • 15/4 Vi tränar kajakteknik i uppvärmd bassäng. Passa på och träna kamraträddningar och ensamräddningar iför säsongen!

Tillgång till simhallen kl 14 lämnas senast kl 18. Vi träffas på klubben kl 12:45 för att lasta kajerna. Vill man ta med sin egen kajak går det bra.
Vi kommer att anpassa övningarna till era svar enligt frågelista nedan.

Det är begränsat antal platser så det gäller att vara snabb med anmälan. Anmälan görs till kursanmalan.hbgkanot@gmail.com.

Deltagandet kostar 200 kr per person och tillfälle och anmälan är bindande. Senast fem (5) dagar före kurstillfället ska avgiften finnas insatt på klubbens postgirokonto 140815-2. OM ni, i värsta fall, kommer på att ni inte kommer att ha möjlighet att delta så anmäl det i så god tid som möjligt, så att vi har möjlighet att sätta in ersättare.

Ange vid anmälan:

 1. Namn
 2. Telefonnummer
 3. Tillfälle/n du vill vara med
 4. Vad du vilja öva på? (ex roll eller räddningsövningar etc)
 5. Vill du ta med din egna kajak?
 6. Har du tillgång till bil/ behöver åka med någon?
  1. Hur många passagerare, utöver dig själv, får plats?
  2. Har du dragkrok?
  3. Har du takräcke (hur många kajaker får plats)?

Vissa saker underlättar bassängträningen (men är absolut inte nödvändiga):
Även om det är varmt i vattnet kan en tunn våtdräkt vara skön att använda om man har tillgång till sådan. Simglasögon och näsklämma gör det också lättare att koncentrera sig på övningarna istället för på vattnet i näsan.