Bassängträning

Bassängträning i simhallen i Billesholm (endast för medlemmar)

 • – 17 feb. Leif Davidsson är instruktör. Leif är mycket erfaren och har haft ett flertal rollkurser i Billesholm. Leif är duktig även på andra rollar än Grönlandsroll. Max 9 deltagare
 • – 10 mars. Instruktörsträff: Vi går igenom de olika kursmomenten och tränar på dem. Alla som är med som ledare på kurserna är välkomna!
 • – 17 mars. Lek med kajaken! Lär känna kajakens egenskaper och tänj dina gränser. Vi kommer att jobba i grupper och förbereda oss inför sommarens paddling. Alla kan deltaga, nybörjare och vana kanotister. Martin Svensson är instruktör. Max 9 st deltagare. Obs att vi behöver hela bassängen, så det är bara plats för de som deltar i övningarna.
 • – 24 mars. EXTRAINSATT:  Detta är en möjlighet att få leka på egen hand.
  – öva roll på egen hand
  – öva reentry med Surfski på egen hand
  – öva räddningsövningar på egen hand
  Max 9 st deltagare. Vi ser hur många anmälningar som kommer in och hittar en ledare sen (kanske bland de som anmäler sig).
 • – 7 april. I första hand för ungdomar med föräldrar. I andra hand för övriga. Det är inte klart vem som kommer att hålla i ungdomsträningen.

Tillgång till simhallen kl 14 lämnas senast kl 18. Vi träffas på klubben kl 12:45 för att lasta kajerna. Vill man ta med sin egen kajak går det bra.
Vi kommer att anpassa övningarna till era svar enligt frågelista nedan.

Det är begränsat antal platser så det gäller att vara snabb med anmälan. Anmälan görs till kursanmalan.hbgkanot@gmail.com.

Deltagandet kostar 200 kr per person och tillfälle och anmälan är bindande. Senast fem (5) dagar före kurstillfället ska avgiften finnas insatt på klubbens postgirokonto 140815-2. OM ni, i värsta fall, kommer på att ni inte kommer att ha möjlighet att delta så anmäl det i så god tid som möjligt, så att vi har möjlighet att sätta in ersättare.

Ange vid anmälan:

 1. Namn
 2. Telefonnummer
 3. Tillfälle/n du vill vara med
 4. Vad du vilja öva på? (ex roll eller räddningsövningar etc)
 5. Vill du ta med din egna kajak?
 6. Har du tillgång till bil/ behöver åka med någon?
  1. Hur många passagerare, utöver dig själv, får plats?
  2. Har du dragkrok?
  3. Har du takräcke (hur många kajaker får plats)?

Vissa saker underlättar bassängträningen (men är absolut inte nödvändiga):
Även om det är varmt i vattnet kan en tunn våtdräkt vara skön att använda om man har tillgång till sådan. Simglasögon och näsklämma gör det också lättare att koncentrera sig på övningarna istället för på vattnet i näsan.